Samenwerking en kennispartners

Vaak wordt aan ons gevraagd wat nu het verschil is tussen juridisch adviseur, juristen en advocaten en waarom wij sommige zaken doorverwijzen aan advocaten met wie wij samenwerken. Zowel de juridisch adviseur als de advocaat zijn beiden jurist, doordat zij beiden een rechtenstudie hebben afgerond. De jurist die wil gaan werken als jurdisch adviseur zal na de rechtenstudie een vervolgopleiding doen, bijvoorbeeld de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen. De jurist die wil gaan werken als advocaat zal na de rechtenstudie de beroepsopleiding advocatuur moeten afronden. De beroepsuitoefening van een juridisch adviseur en een advocaat kent een zekere overlap: de juridisch adviseur adviseert op de verschillende rechtsgebieden, maar kan ook procederen voor de sector Kanton van de Rechtbank; de advocaat kan procederen voor de Rechtbank en het Hof en soms ook bij de Hoge Raad, maar zal ook vaak adviseren op de verschillende rechtsgebieden. De mogelijkheid voor de juridisch adviseur om te procederen houdt op na de sector Kanton. Bij de sector Civiel van de Rechtbank en het Hof en Hoge Raad geldt verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat. Voor dergelijke procedures verwijzen de aangesloten juristen bij de Juristenkamer dus door naar een advocaat. De Juristenkamer werkt graag daarvoor graag samen met NWR advocaten.

NWR Advocaten

Sinds 2015 werken wij in de Juristenkamer samen met mr. Dirk Jan van de Weerdt van NWR. Dirk Jan is ruim 30 jaar advocaat en richt zich naast een algemene praktijk met name op het transport- en arbeidsrecht. Wij hebben aan Dirk Jan een goede sparringpartner.

Dirk Jan is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 010 – 434 06 19 of per e-mail: dirkjan@nwradvocaten.nl.

Kennispartners

Hieronder treft u de kennispartners aan wie de Juristenkamer graag een doorverwijzing doen.  Als daar prijs op wordt gesteld, leggen wij graag het contact tussen verschillende partijen.

Accountants & fiscalisten:

Arbeidsdeskundigen:

  • Dossier Meester; contactpersoon mw. K. Janssen, register-arbeidsdeskundige

Salarisadministratie:

Verzekeringen:

Verzuimbegeleiding:

  • MaCe-Med; contactpersoon mw. M. Schipper