Ons netwerk

De aangesloten juristen van de Juristenkamer kunnen en wíllen niet alle rechtsgebieden zelf beheersen. De aangesloten juristen aanvaarden alleen opdrachten op rechtsgebieden waarin zij gespecialiseerd zijn. Op andere rechtsgebieden werken zij graag samen met andere juridisch adviseurs, advocaten en notarissen. De Juristenkamer heeft een uitgebreid netwerk van juridische dienstverleners. Zo kunnen juridische vragen altijd worden doorverwezen naar een betrouwbare kennis- of samenwerkingspartner, die een bewezen staat van dienst heeft op het betreffende rechtsgebied.

De aangesloten juristen van de Juristenkamer hebben daarnaast het multidisciplinair samenwerken tussen verschillende beroepsgroepen bijna uitgevonden. De aangesloten juristen stonden aan de wieg van de ontwikkelingen die zich halverwege jaren ’90 afspeelden op grote accountantskantoren, die hun advisering gingen uitbreiden met andere beroepsgroepen. Samenwerking tussen juristen, accountants, fiscalisten, beloningsadviseurs en HR medewerkers is op de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken. De Juristenkamer onderhoudt daarom nauwe banden met verschillende accountantskantoren, die daar net zo over denken.

Om kennis en netwerk up to date te houden, zijn lidmaatschappen van beroeps- of specialisatieverenigingen onontbeerlijk. De aangesloten juristen van de Juristenkamer zijn lid van de meest relevante verenigingen.